Ügyészségi Szemle - Főoldal

 

Az Ügyészségi Szemle (ÜSZ) 2016-tól a Legfőbb Ügyészség lektorált szakmai-tudományos folyóirata.

 

Az ÜSZ célja, hogy eredeti tanulmányokat, fordításokat, tanulmányértékű recenziókat, kerekasztal-beszélgetésekről készült jegyzőkönyveket, konferenciákról és más eseményekről tudományos igénnyel írt beszámolókat közöljön jogi témakörökben, elsősorban  büntetőjogi, büntetőeljárási jogi, kriminalisztikai, büntetés-végrehajtási jogi, közérdekvédelmi szakterületen.

 

Az ÜSZ lehetőséget biztosít angol nyelvű tanulmányok közlésére is.

 

A tanulmányok magyar és angol nyelvű összefoglalóval jelennek meg.

 

A megjelentetni kívánt tanulmányok közlésénél kiemelkedő szempont, hogy  a témaválasztás érintse az ügyész tevékenységét és/vagy az ügyészség szervezetét.

 

Az elektronikus lapszámokban megjelentetett tanulmányokat az aktuális ÜSZ megjelenése előtt másfél hónappal kérjük elküldeni.

 

Az ÜSZ lektorált folyóirat. A szerkesztőbizottság két anonim jogi-szakmai lektor véleménye alapján dönt arról, hogy a beérkező tanulmányok változtatással, vagy változtatás nélkül megjelenhetnek-e. (Lásd részletesen a Közlési Feltételek részt!)

 

A folyóirat kiadásával járó feladatokat az Országos Kriminológiai Intézet  látja el.

 

Megjelenés: Az ÜSZ online felületen évente négy új számmal (februárban, májusban, augusztusban, novemberben), valamint nyomtatott formában egy válogatott számmal (decemberben) jelenik meg.